ГоловнаПолітика

Сироїд не бачить підстав повертатися "Самопомочі" в коаліцію

Віце-спікер заявляє про олігархічну більшість у парламенті

Сироїд не бачить підстав повертатися "Самопомочі" в коаліцію
Фото: Макс Требухов

Щоб "Самопоміч" повернулася в коаліцію, повинен змінитися спосіб прийняття рішень політичними силами. Про це в інтерв'ю LB.ua заявила віце-спікер і член партії "Самопоміч" Оксана Сироїд.

"Ми («Самопоміч» - ред.), на відміну від багатьох політичних сил, були чесними і тоді, коли входили в коаліцію, і коли виходили з неї. Покладалися на те, що наші партнери так само, як і ми, мають намір робити те, що вони декларують. Що їх думки, слова, наміри і вчинки не відрізнятимуться. Виявилося дещо по-іншому. Реальна, олігархічна більшість, яка сьогодні існує в парламенті, звикла декларувати одне, а робити інше. І коли це стало досить очевидним, ми чесно сказали, і нашим партнерам з коаліції, і людям, що не можемо грати за такими правилами", - заявила вона.

"З часу нашого виходу з коаліції нічого не змінилося. Маємо ту ж олігархічну більшість у парламенті. Тому я не бачу ніяких підстав, які б нам дозволяли повертатися в коаліцію. Має змінитися спосіб прийняття рішень політичними силами. На що я мало розраховую, чесно кажучи, але чудеса трапляються", - додала Сироїд.

Крім того, депутат вважає "Самопоміч" єдиною політичною силою, яка відрізняється від всіх інших, присутніх в парламенті, цінностями, перш за все, спрямованими на подолання олігархічної системи.

"Щоб побачити справжню олігархічну коаліцію і опозицію, варто тільки подивитися результати голосування за Генпрокурора і голову СБУ. Причому простежте за декількома голосуваннями за голів цих відомств", - сказала Сироїд.

Нагадаємо, фракція політичної партії "Самопоміч" вийшла з коаліції в лютому цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram