ГоловнаПолітика

Порошенко закликав українців не їздити до Криму

Пропускний режим на кордоні з півостровом і Донбасом посилять.

Порошенко закликав українців не їздити до Криму

Президент Петро Порошенко доручив Держприкордонслужбі посилити пропускний режим у пунктах пропуску на кордоні з Кримом і зоною АТО.

Доручення Порошенко дав на нараді з силовиками, повідомляють на сайті голови держави.

Крім того, Нацгвардії і Національній поліції доручено посилити охорону стратегічних об'єктів і об'єктів інфраструктури, щоб запобігти можливим терористичним атакам.

Голова СБУ повинен провести екстрене засідання Антитерористичного центру.

Президент також доручив забезпечити можливість відвідування захоплених у Криму громадян України представниками міжнародних правозахисних організацій та Уповноваженого з прав людини для перевірки умов утримання та захисту інтересів.

Порошенко також закликав громадян України утриматися зараз від відвідування Криму "в зв'язку з численними провокаціями, які вчиняють проти громадян країни".

"Від мене до громадян України це прохання особисте", - додав він.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ РФ заявила про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію Криму "диверсійно-терористичних груп" з-поміж бійців спецпідрозділів Міноборони України і загибелі під час сутички військовослужбовця ЗС РФ. Також у ФСБ заявили, що Крим обстрілювали з материкової частини України.

Міноборони, ГУР, РНБО України спростували повідомлення про українських диверсантів. 11 серпня президент Петро Порошенко доручив привести в підвищену бойову готовність усі підрозділи в районах адмінкордону з Кримом і по всій лінії зіткнення на Донбасі.

За даними ГУР, у Криму сталася збройна сутичка з використанням стрілецької зброї між військовослужбовцями ЗС РФ і прикордонною службою Федеральної служби безпеки РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram