ГоловнаПолітика

Суд відмовився прийняти до розгляду справу проти Царьова

В обвинувальному акті Генпрокуратури виявилися суттєві недоліки.

Суд відмовився прийняти до розгляду справу проти Царьова
Олег Царев в Донецке 11 апреля
Фото: Макс Левин

Шевченківський районний суд Києва повернув до Генеральної прокуратури кримінальну справу проти екс-нардепа, голови "парламенту Новоросії" Олега Царьова.

Про це йдеться в рішенні суду від 21 червня.

Колегія суддів визнала, що обвинувальний акт у кримінальному провадженні №22016000000000047 від 2 березня 2016 року, яке розслідували за ч. 2 ст. 110 і ч. 3 ст. 109 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, дії, спрямовані на насильницьку зміну і повалення конституційного ладу), має суттєві недоліки.

Зокрема, суд зазначив, що при акті не було розписки Царьова про те, що він отримав матеріали кримінальної справи. Крім того, в обвинувальному акті не зазначено місце проживання колишнього нардепа.

В оприлюдненому рішенні Царьова названо як ОСОБА_2, але при цьому зазначено, що йдеться про депутата, який виграв вибори в окрузі №40 під час парламентських виборів 2012 року. Таким чином, мається на увазі саме Царьов.

Нагадаємо, Царьова звинувачують у тому, що в квітні-травні 2014 року, будучи народним депутатом України і кандидатом на пост президента України, брав участь у сепаратистських зборах на сході України, де публічно закликав до активних дій, спрямованих на насильницьку зміну і повалення конституційного ладу, а також до зміни меж території та державного кордону України шляхом визнання "ДНР" і "ЛНР" як незалежних республік.

У червні 2014 року Царьов очолив "парламент" союзного утворення "ДНР" і "ЛНР". Утім від ідеї об'єднати "ДНР" і "ЛНР" в Росії незабаром відмовилися, і "парламент" функціонувати перестав.

Царьов зараз переховується в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram