ГоловнаПолітика

Пташник: зміни до Конституції в частині децентралізації не пройшли через політичних маніпуляцій

"Не чутно конструктивного діалогу з приводу змін до Конституції в частині децентралізації"

Пташник: зміни до Конституції в частині децентралізації не пройшли через політичних маніпуляцій
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради Вікторія Пташник вважає, що зміни до Конституції в частині децентралізації не пройшли через політичні маніпуляції.

Про це вона сказала на круглому столі "Парламентський порядок денний децентралізації". Захід відбувся в Інституті Горшеніна в рамках інформаційного партнерства сайту LB.ua і Реанімаційного пакету реформ.

"Своєрідним лобі [децентралізації] повинні бути ті парламентські фракції, які йшли на вибори і у своїх програмах говорили, що ми відстоюємо децентралізацію. На превеликий жаль, зараз цього не чути. Так само як не чути і конструктивного діалогу з приводу змін до Конституції в частини децентралізації", - сказала вона.

"На мою думку, ці зміни не пройшли тому, що деякі політичні сили почали займатися маніпуляціями. Зокрема, те, що розповідали про 18 пункт перехідних положень, в якому передбачалося, що особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей визначаються окремим законом, трактувалося як легалізація "ДНР" та "ЛНР", - заявила Пташник.

За її словами, це виглядає як спроба знайти будь-яку зачіпку, щоб загальмувати процес децентралізації.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко заявив, що зміни до Конституції в частині децентралізації, які передбачають особливий статус частини Донбасу, не буде внесено найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram