ГоловнаПолітика

США виділять Україні ще $220 млн на реформи

Загальний обсяг допомоги США Україні з 2014 року склав $1,3 млрд.

США виділять Україні ще $220 млн на реформи
Фото: cit.ua

США мають намір виділити Україні $220 млн нової допомоги на проведення економічних, політичних і енергетичних реформ.

Про це повідомляє прес-служба Білого дому за результатами зустрічі прем'єр-міністра Володимира Гройсмана і віце-президента США Джо Байдена, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Цей пакет допомоги буде підтримкою зусиль України у зміцненні демократичних інститутів і верховенства права, зміцнення основ для стійкого економічного зростання, а також дозволить реагувати на гуманітарні потреби", - наголошують у повідомленні.

Також ці кошти підуть на прискорення митної реформи, в тому числі шляхом надання правової, регуляторної, інфраструктурної та електронної митної підтримки; створення нового центру митного контролю; сприяння в здійсненні реформ у галузі найму, відбору, перевірки, підготовки й оснащення нових співробітників митних служб на основі успішної моделі патрульної поліції.

Крім того, допомогу спрямують на підтримку боротьби з корупцією шляхом підтримки реформ ключових секторів правосуддя, включаючи імплементацію змін до Конституції, ухвалених Верховною Радою 2 червня, і реалізацію програми реформ генерального прокурора Юрія Луценка, розширення партнерства США з Національним антикорупційним бюро, Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою і Національною поліцією, а також підтримку незалежних засобів масової інформації та громадянського суспільства.

США мають намір надати підтримку реформі децентралізації, допомагаючи підвищити якість послуг, збільшити участь громадян і підвищити їхню обізнаність з приводу переваг реформ.

Заплановано розширити підтримку енергетичної безпеки за допомогою програм, які створюють прозорі і чесні ринки газу та електроенергії відповідно до стандартів Євросоюзу, диверсифікацію джерел енергії, підвищення енергоефективності.

Загальний обсяг допомоги США Україні з 2014 року склав $1,3 млрд, а також $2 млрд кредитних гарантій, а 3 червня було підписано угоду про надання ще $1 млрд гарантій.

"США вважають, що ці кредитні гарантії допоможуть Україні стабілізувати свою економіку і захистити найбільш вразливу частину населення від впливу необхідних економічних реформ", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Сенат США прийняв оборонний бюджет, що передбачає до $500 млн на допомогу Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram