ГоловнаПолітика

Якби не конфлікт з Аваковим, Саакашвілі давно був би прем'єром, - Найєм

Нардеп вважає, що через сварку міністр і губернатор не переступлять ніколи.

Якби не конфлікт з Аваковим, Саакашвілі давно був би прем'єром, - Найєм
Фото: 24.ua

Депутат від БПП, соратник Михайла Саакашвілі вважає, що в нинішній ситуації в одеського губернатора мало шансів зайняти пост прем'єр-міністра. І однією з причин є сварка з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

Таку думку він висловив в інтерв'ю програмі "Лівий берег" із Сонею Кошкіною.

"Його (Саакашвілі, - ред.) конфлікт з Аваковим на засіданні Ради реформ був величезною помилкою. У мене є чітке переконання, знаючи всю передісторію цих відносин, що якби не цей конфлікт, у Міші зараз була б можливість бути обраним прем'єр-міністром, у тому числі голосами «Народного фронту». Я в цьому анітрохи не сумніваюся", - сказав Найєм.

При цьому він прокоментував зроблену раніше Аваковим заяву про те, що Саакашвілі пропонував йому зайняти посаду прем'єр-міністра.

"Я знаю точно, що ця розмова була. Але Міша не може пропонувати прем'єрство, Міша - губернатор. Розмова була, мені здається, приблизно в такому ключі: Арсен Аваков дійсно є одним із лідерів «Народного фронту». А після історії з Барною (Олег Барна - народний депутат, який намагався винести Арсенія Яценюка з трибуни Верховної Ради прямо під час виступу, - ред.), поведінка Арсена Борисовича - і у фракції, і поза нею - дуже чітко дала зрозуміти, де точка сили, і це не Арсеній Петрович . Аваков дійсно контролює більшу частину фракції, як член партії або як член команди. Він є однією з найбільших опор Яценюка. Якби не Аваков - Яценюка не було б уже завтра. Це всі розуміють", - заявив нардеп.

"Михайло - щиро граюча людина, він може прийти і просто в лоб сказати: «Арсен, давай вже! Є варіант (перейти в прем'єри, - ред.)». Я думаю, розмова була саме такою. Але я не був свідком. Розмова була, це правда. І якби не ця сварка, під час якої, як мені здається, Арсен Борисович чомусь вирішив заступитися за Яценюка. Ми бачили поведінку Яценюка. Це було не дуже красиво. Ну, а далі включився, мені здається, абсолютно східний характер обох чоловіків. Тому що публічні образи (з точки зору східного характеру, - ред.) ти просто не можеш винести. Якщо щось говориться публічно і відкрито - треба вставати і відповідати. А там вже пішли емоції, і найприкріше, що вони тепер ніколи не переступлять через це", - резюмував Найєм.

Докладніше читайте в повній версії інтерв'ю "Мустафа Найєм: «Саакашвілі дійсно пропонував Авакову прем'єрство. Це правда»"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram