ГоловнаПолітика

БПП у вівторок дасть підписи, яких бракує для відставки Кабміну

Фракція зібрала понад 100 підписів із необхідних 150

БПП у вівторок дасть підписи, яких бракує для відставки Кабміну
Юрий Луценко
Фото: 24.ua

Фракція "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді дасть понад сотню підписів під резолюцією про недовіру Кабміну, щоб парламент зміг відправити уряд у відставку вже у вівторок.

Про це журналістам повідомив голова фракції БПП Юрій Луценко.

"У нас є більш ніж сотня підписів нашої фракції, і в ці хвилини триває збір підписів інших фракцій... Я впевнений, що до моменту мого виступу (на вечірньому пленарному засіданні у вівторок) їх буде 150, і я підписи вручу головуючому Верховної Ради з пропозицією не відкладати це питання на розгляд комітету. Сьогодні (необхідно) негайно ухвалювати рішення про визнання діяльності уряду "незадовільною", а також голосування за резолюцію "недовіри уряду", - сказав він.

Нагадаємо, у Верховній Раді почався звіт уряду про рік роботи. Парламент може прийняти звіт Кабміну або відмовитися його підтримати. Це не призведе до негайної відставки уряду - за процедурою, депутати мусять зібрати мінімум 150 підписів, щоб винести питання відставки на розгляд Верховної Ради.

Президент Петро Порошенко заявив, що уряд Арсенія Яценюка має піти у відставку, а йому на зміну має прийти технократичний Кабмін. Президент закликає коаліцію не розпадатися, при цьому підкреслюючи, що навіть якщо парламентська більшість припинить існування, розпускати Раду не буде.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram