ГоловнаПолітика

НАБУ допитало Мартиненка

Колишній депутат проходить як свідок у двох справах.

НАБУ допитало Мартиненка
Николай Мартыненко
Фото: nfront.org.ua

Національне антикорупційне бюро в понеділок допитало колишнього народного депутата Миколу Мартиненка як свідка у двох справах.

"Першу справу розслідує НАБУ за фактом закупівлі держпідприємством "Східний ГЗК" уранового концентрату австрійського акціонерного товариства, а іншу справу - за фактом отримання хабарів під час закупівлі держпідприємством "Енергоатом" обладнання в чеського АТ Škoda", - повідомила прес-секретар НАБУ Світлана Оліфир журналістам у понеділок після допиту Мартиненка, передає Інтерфакс-Україна.

За її словами, екс-нардепа допитували як свідка, оскільки розслідування йде за фактами і підозр ще нікому не висунуто.

Сам нардеп не повідомив журналістам подробиць допиту, пославшись на таємницю слідства.

Нагадаємо, 11 грудня НАБУ повідомило, що почало розслідувати дві кримінальні провадження проти Мартиненка. Однак допитати Мартиненка вдалося не відразу. Наприкінці грудня він послався на хворобу, а 11 січня - на зустріч зі швейцарським прокурором у Берні.

Мартиненка регулярно звинувачує в корупції нардеп Сергій Лещенко. Це призвело до того, що депутат від "Народного фронту" склав мандат. 28 грудня Лещенко повідомив, що НАБУ розслідує два провадження, фігурантом яких є Мартиненко. "Новини від НАБУ. 1) відкрито провадження для розслідування отримання Мартиненком хабарів від чеської "Шкоди" на рахунок у Швейцарії, 2) відкрито провадження щодо використання австрійської "прокладки" Мартиненка для постачання урану в Україну за завищеною ціною", - написав Лещенко на своїй сторінці у фейсбуці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram