ГоловнаПолітика

Перед тим як піти з посади губернатора, Коломойський уклав угоду з Порошенком

Президент порушив домовленість.

Перед тим як піти з посади губернатора, Коломойський уклав угоду з Порошенком
Фото: Макс Левин

Перед тим як піти з посади голови Дніпропетровської ОДА, бізнесмен Ігор Коломойський уклав угоду з Президентом Петром Порошенком про непереслідування своїх соратників.

Про це в інтерв'ю Соні Кошкіній розповів сам Ігор Коломойський.

"Сама домовленість - загальне рамкове розуміння: що буде, а чого не буде. Потім я написав заяву про відставку. Загалом усе минуло нормально. Був підготовлений певний драфт (начерки, - ред.), на базі якого потім укладено велику угоду", - заявив бізнесмен.

За його словами, угода укладалася Петром Порошенком і Арсенієм Яценюком, з одного боку, та Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим - з іншого. А Борис Ложкін, Арсен Аваков і Олександр Турчинов виступили носіями еталона домовленостей.

"Документ має конфіденційний характер. Можу лише зазначити, що якісь речі були не виконані", - розповів Коломойський.

Угода ділиться на дві великі частини. Є речі економічного характеру, політичного, інформаційного, а є особистісні питання. Мене цікавило, щоб людей, яких я запросив на роботу, для яких був моральним авторитетом, щоб їх не чіпали", - додав він. Йдеться, зокрема, про Олександра Лазорка, Геннадія Корбана, Бориса Філатова та Святослава Олійника.

Як стверджує Коломойський, рефінансування державою ПриватБанку і зобов'язання виплатити борг "Укрнафти" в домовленості не фігурували.

"Жодних зобов'язань. Я ніякі борги не зобов'язаний виплачувати. Я ж не є "Укрнафтою", - аргументував бізнесмен.

При цьому він зазначив, що домовленість із Президентом хоч і була усною, але оформлена на папері.

"Усна домовленість, підтверджена "дорожньою картою". Просто підписів не ставили", - розповів Коломойський.

Документ, за його словами, може стати аргументом для отримання політичного притулку Олександром Лазорком у Лондоні. Адвокати взялися вивчати його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram