ГоловнаПолітика

Суд заарештував Лукаш з можливістю застави 5 млн грн

Екс-міністр юстиції може внести заставу протягом 5 днів

Суд заарештував Лукаш з можливістю застави 5 млн грн
Фото: comments.ua

Печерський районний суд Києва ухвалив рішення заарештувати на два місяці колишнього міністра юстиції Олену Лукаш і призначив заставу в розмірі 5 млн 115 тис. гривень.

Відповідне рішення оголосив суддя, інформує РБК-Україна.

"Запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Одночасно визначити запобіжний захід у вигляді застави для забезпечення виконання Лукаш О.Л. [...] Розмір застави визначити у 4200 мінімальних заробітних плат - 5,115 млн", - заявив головуючий суддя.

Згідно з рішенням суду, Лукаш має внести заставу протягом п'яти днів.

Після оголошення рішення, екс-міністр заявила, що у неї таких грошей немає, але вона сподівається що заставу за неї внесуть "друзі і соратники".

"Застава буду вносити не я, а мої товариші", - сказала вона.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки затримали Лукаш 5 листопада. У відомстві повідомили, що екс-мінстра юстиції затримали в рамках спецоперації за участю контррозвідки. При цьому сама Лукаш заявила, що весь цей час вона жила у Києві і співпрацювала зі слідством.

Увечері Генпрокуратура повідомила Лукаш про підозру у привласненні 2,5 млн грн державних коштів. Сьогодні під час судового засідання п'ятеро народних депутатів "Опозиційного блоку" просили суд відпустити Лукаш на поруки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram