ГоловнаПолітика

Окрім Новинського, повістки принесли Вілкулові та Королевській

Три колишні "регіонали" зацікавили слідчих МВС.

Окрім Новинського, повістки принесли Вілкулові та Королевській
Фото: www.kmu.gov.ua

Слідчий МВС приніс у Верховну Раду повістку не тільки Вадимові Новинському, а й Олександрові Вілкулу та Наталі Королевській.

Про це повідомив у фейсбуці лідер фракції Блоку Петра Порошенка Юрій Луценко.

"Усі троє не з'являються за повісткою за місцем проживання", - написав він в одному з коментарів.

Олександр Вілкул - суперник Бориса Філатова в другому турі виборів мера Дніпропетровська.

У березні 2010 року тодішній президент Віктор Янукович призначив Вілкула головою Дніпропетровської облдержадміністрації. З листопада того самого року Вілкул був депутатом Дніпропетровської облради. 24 грудня 2012 року був призначений віце-прем'єр-міністром України в Кабміні Миколи Азарова. Позбувся посади 27 лютого 2014 року, коли ВР відправила уряд у відставку.

Наталію Королевську 2012 року виключили з фракції БЮТ у Верховній Раді, після чого вона створила свою партію - "Україна - Вперед!". Політсила брала участь у парламентських виборах 2012 року, але не пройшла до парламенту. Попри це, Королевській дісталася посада в Кабміні. 24 грудня 2012 року її призначили міністром соціальної політики. 27 лютого 2014 року Верховна Рада звільнила Королевську.

2014 року і Вілкула, і Королевську обрали до Верховної Ради від Опоблоку.

У січні 2015 року проти Королевської порушили кримінальне провадження для перевірки можливих фактів фінансування луганських сепаратистів. Ватажок стахановських "козаків" Павло Дрьомов говорив, що голова ЛНР Ігор Плотницький - ставленик Королевської, а в його оточення входять люди екс-нардепа Олександра Єфремова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram