ГоловнаПолітика

Порошенко розпорядився скасувати СЕЗ у Криму

Скандальний закон готують до скасування.

Порошенко розпорядився скасувати СЕЗ у Криму
Фуры на границе с Крымом
Фото: Макс Требухов

Президент України Петро Порошенко дав вказівку внести закон про скасування Закону України «Про вільну економічну зону "Крим"».

Про це заявив народний депутат України з фракції «Блок Петра Порошенка», голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в ефірі програми «Право на владу» на каналі 2 + 2, повідомляє сайті БПП.

«Президент дав вказівку, щоб найближчим часом - я думаю, що в найближчий тиждень засідань (6-9 жовтня, - ред.), - було внесено закон про скасування Закону України «Про вільну економічну зону "Крим"». І так усе це перейде в правову частину поля», - сказав Чубаров.

Окрім того, він повідомив, що депутати повинні також ухвалити закони, які стосуватимуться енергетичної блокади Криму.

«Потім доберемося і до прийняття законів чи інших нормативних актів про постачання електроенергії до Криму. Ми повинні це все зробити щонайпізніше в жовтні», - сказав Чубаров.

Нагадаємо, ухвалений торік і досі чинний закон про вільну економічну зону в Криму дозволив великому українському бізнесу отримувати відшкодування 20% ПДВ від вартості поставлених у Крим товарів і надприбуток від різниці в цінах, які підскочили в Криму після зростанням зарплат у бюджетній сфері та пенсій. Документ передбачає звільнення юридичних і фізичних осіб, зареєстрованих в АР Крим і в місті Севастополь, від сплати податків до державного бюджету України.

З 20 вересня кримські татари й активісти організували продуктову блокаду Криму, перекривши дороги на півострів для вантажного транспорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram