ГоловнаПолітика

Яценюк назвав брехливими звинувачення Саакашвілі

Прем'єр порадив губернатору стримати емоції

Яценюк назвав брехливими звинувачення Саакашвілі
Фото: www.kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк прокоментував звинувачення голови Одеської області Михайла Саакашвілі на адресу Кабміну.

"Я хотів би звернутися у тому числі і до голови Одеської обладміністрації. Я розумію всю емоційність, яка у нього є. І я розумію, як йому важко. Важко всім. І ми тут усі - разом і єдині. І тому емоції, необґрунтовані звинувачення на руку тільки тим, хто проти реформ у країні, і тільки тим, хто проти реальних змін у країні. Тим паче, не пасує колишньому президенту висувати брехливі звинувачення", - сказав він на брифінгу.

"Мені не дали, мені не вдалося" - це прояв слабкості", - додав прем'єр.

При цьому Яценюк заявив, що на вимоги Саакашвілі Кабмін реагував. Як приклад він назвав узгодження кандидатур на голови районів Одеської області, звільнення глави Державіаслужби Дениса Антонюка і намір звільнити заступника глави Фіскальної служби, який курує митницю, Костянтина Лікарчука. Утім, основні претензії Саакашвілі, які він озвучував публічно, стосувалися не Лікарчука, а глави Фіскальної служби Романа Насірова.

Нагадаємо, увечері в четвер Саакашвілі в телеінтерв'ю поскаржився на саботаж Кабміну у призначенні голів районів в Одеській області і на блокування реформ. Саакашвілі заявив, що йому не дають працювати, тому що він не хоче грати за правилами "олігархічного междусобойчика".

У п'ятницю в Кабміні повідомили, що погодять усі кандидатури голів райдержадміністрацій в Одеській області, які відібрала команда Саакашвілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram