ГоловнаПолітика

Російський суд скоротив тюремний термін синові Джемілєва

Раніше Європейський суд постановив звільнити Хайсера

Російський суд скоротив тюремний термін синові Джемілєва
Хайсер Джемилев
Фото: an-crimea.ru

Верховний суд Росії скоротив строк відбування покарання для сина народного депутата України Мустафи Джемілєва Хайсера до 3,5 року.

Про це повідомив адвокат Хайсера Микола Полозов у своєму твіттері.

"Верховний суд РФ змінив вирок Краснодарського суду для Джемілєва. Термін покарання скорочено з 5 до 3,5 року", - зазначив він.

Нагадаємо, Хайсера Джемілєва засудив Краснодарський крайовий суд (РФ) до п'яти років позбавлення волі в колонії загального режиму на початку червня 2015 року.

Хайсера Джемілєва затримали 27 травня 2013 року у дворі його будинку в Бахчисараї, де від пострілу в голову загинув 44-річний будівельник Февзі Єдемов.

Міліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Київський райсуд Сімферополя обрав Хайсеру Джемілєву запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Після анексії Криму слідчі органи вирішили "розслідувати" його справу заново. Водночас Апеляційний суд Києва розцінив дії Хайсера як вбивство з необережності і постановив звільнити його з-під варти. Європейський суд з прав людини також виніс ухвалу про звільнення Джемілєва-молодшого. Однак Росія відмовляється її виконувати. Хайсера вивезли з кримського СІЗО в Краснодарський край.

Порушення прав Хайсера Джемілєва - предмет одного з чотирьох позовів України проти Росії, поданих до Європейського суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram