ГоловнаПолітика

Березюк особисто відчував тиск з приводу голосування за зміни до Конституції

На засіданні фракції сьогодні Ганни Гопко не було

Березюк особисто відчував тиск з приводу голосування за зміни до Конституції
Архив
Фото: Макс Требухов

Лідер фракції "Самопоміч" у Верховній Раді Олег Березюк заявив, що він особисто відчував тиск з боку "окремих людей" з приводу голосування за зміни до Конституції. Про це він сказав у коментарі LB.ua.

Він підтвердив, що сьогодні на засіданні його фракція прийняла рішення не голосувати завтра за конституційні зміни. "Сьогодні ми розглянули ситуацію… На жаль, аргументів на наші контраргументи щодо зауважень до Конституції ми не знайшли. На жаль, протягом останніх декількох днів посилилися істеричні випади, тиск, різні спекулятивні заяви з боку окремих людей щодо прийняття рішення, і особисто до мене (не називаючи прізвищ…)", - заявив він.

"Фракція прийняла рішення не змінювати свою позицію і голосувати червоною кнопкою з приводу ухвалення змін до Конституції у першому читанні", - додав Березюк.

Більше того, за його словами, "Самопоміч" прийняла рішення, що кожен член фракції повинен голосувати відповідно до рішення фракції з приводу питання, які стосуються змін до Конституції, оголошення війни або миру, а також з приводу референдуму та імпічменту президенту.

"Якщо ж цього (одностайного голосування - ред.) ге відбувається, фракція буде давати оцінку такому аж до виключення з фракції", - зазначив депутат.

З приводу зустрічі з президентом напередодні Березюк заявив, що його особисто не запрошували до Адміністрації президента. З депутатів "Самопомічі" на Банкову ходив Остап Єднак, Павло Кішкар і Тетяна Острикова. Вони ж сьогодні розповіли на засіданні фракції про розмову з Петром Порошенком.

Щодо Ганни Гопко, яка єдиною з "Самопомічі" проголосувала за направлення проекту конституційних змін до Конституційного Суду, то сьогодні на засіданні фракції її не було.

"На жаль, її не було. Протягом двох днів ми не могли їй додзвонитися, вона не відповідала на дзвінки, або телефон був поза зоною покриття... Але це рішення (голосувати проти змін до Конституції - ред.) було звернуто всім членам нашої фракції", - підсумував глава фракції "Самопоміч".

Нагадаємо, 28 серпня Петро Порошенко обговорив з депутатами Верховної Ради питання реформи Конституції з приводу децентралізації.

А 29 серпня глава партії "Самопоміч" Андрій Садовий заявив, що депутатам Верховної Ради від його фракції "пропонують гроші, посади, перспективи" за те, щоб вони підтримали зміни до Конституції. Пізніше Генпрокуратура викликала його на допит з цього приводу.

Спікер парламенту Володимир Гройсман закликав розслідувати заявлені Садовим факти тиску та підкупу нардепів. Як відомо, голосування за проектом змін до Конституції відбудеться 31 серпня. Зокрема, пропонується прописати в Основному законі, що особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей визначаються окремим законом. "Самопоміч" виступає категорично проти цієї норми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram