ГоловнаПолітика

ГПУ створила військову прокуратуру сил АТО

Нова структура покриє чотири області.

ГПУ створила військову прокуратуру сил АТО
Анатолий Матиос
Фото: ukrinform.ua

Генеральна прокуратура створила у своєму складі військову прокуратуру сил АТО.

Про це повідомив на брифінгу головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Підписано відповідні накази генпрокурором про створення єдиної військової прокуратури сил АТО на правах регіональної, яка займатиметься дотриманням законності, розслідуванням кримінальних проваджень, виявленням, фіксуванням і напрямом кримінальних проваджень до суду та інших питань на території декількох областей, це Донецька, Луганська, Харківська та Запорізька області", - сказав він.

Керувати новою прокуратурою буде Костянтин Кулик - кадровий військовий прокурор, який перебуває в зоні АТО.

Матіос також повідомив, що в рамках вибудовування вертикалі правоохоронних органів буде зроблено ще один крок - військова прокуратура в зоні АТО об'єднає зусилля з СБУ.

"Зроблено перший адміністративний управлінський крок. Його буде продовжено, наскільки я знаю, буквально найближчими днями з боку СБУ для того, щоб об'єднати зусилля двох основних потужних інститутів державного примусу для фіксування злочинів, віднесених до злочинів проти людства та міжнародного правопорядку", - сказав головний військовий прокурор.

Нагадаємо, зараз Головній військовій прокуратурі підкоряються військові прокуратури Центрального, Південного та Західного регіонів. При цьому Луганська, Донецька та Запорізька області охоплені військовою прокуратурою Південного регіону, а Харківська область - військовою прокуратурою Центрального регіону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram