ГоловнаПолітика

Порошенко створив групу з переслідування винних у катастрофі "Боїнга"

Україна збирається сприяти роботі міжнародного трибуналу

Порошенко створив групу з переслідування винних у катастрофі "Боїнга"
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко своїм указом створив робочу групу щодо притягнення до відповідальності винних у катастрофі малайзійського "Боїнга".

Як ідеться в указі, група створюється "з метою підготовки узгодженої міжнародно-правової позиції України в процесі впровадження міжнародного механізму притягнення до відповідальності осіб, винних у збиванні пасажирського літака".

Керівником робочої групи призначено заступника голови МЗС з європейської інтеграції Олену Зеркаль.

До складу групи увійшли заступник міністра інфраструктури Володимир Омелян, начальник Головного слідчого управління СБУ Григорій Остафійчук, директор департаменту Європейського Союзу МЗС України Всеволод Ченцов, заступник міністра юстиції Антон Янчук, а також заступник генпрокурора України, заступник керівника робочої групи (за згодою) Віталій Касько.

Робоча група наділена повноваженнями залучати органи державної влади, підприємства, установи та організації до своєї роботи, отримувати необхідні для роботи документи та матеріали.

Цим документом затверджено директиви робочій групі на міжнародні заходи, пов'язані з вирішенням питання про притягнення до відповідальності осіб, винних у катастрофі "Боїнга" (додаються, таємно).

Нагадаємо, раніше Малайзія офіційно внесла до Ради Безпеки ООН проект резолюції про створення міжнародного трибуналу для розслідування причин аварії літака "Малайзійських авіаліній" на сході України 17 липня 2014 року, коли загинули 298 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram