ГоловнаПолітика

За участь у проукраїнському мітингу затримали ще одного кримського татарина

Затримання проводила група з 6-8 осіб з автоматами.

За участь у проукраїнському мітингу затримали ще одного кримського татарина
Архивное фото. Митинг под зданием Совмина в Симферополе 26 февраля 2014 г.
Фото: EPA/UPG

Уранці в четвер у с. Грушівка (Судак) силовики затримали Мустафу Дегерменджі. Йому закидають "участь у масових заворушеннях" 26 лютого минулого року.

Як повідомив у фейсбуці голова Комітету захисту прав кримськотатарського народу Ескендер Барієв, затримання проводила група з 6-8 осіб у повному екіпіруванні, з автоматами.

За словами батьків, вони разом із сином йшли на роботу, коли на вулиці під'їхала група захоплення: Мустафу вдарили, потім вдягнули йому кайданки і кинули його в машину.

"Мати запитала: "За що?" Вони сказали, що він злочинець, брав участь у мітингу 26 лютого. Батькам сказали, що його доставлять у СК (Слідчий комітет) м. Сімферополя", - написав Барієв.

Мустафа Дегерменджі працює торговим представником, йому 26 років.

Нагадаємо, "справу кримських татар" порушено з приводу подій 26 лютого 2014 року поряд з будівлею Верховної Ради Криму. Тоді відбулися сутички між проросійськими активістами та прихильниками нової української влади, серед яких були і кримські татари.

Зараз у рамках справи підозрюють 6 осіб, 4 людини перебувають у СІЗО. 29 січня 2015 року заарештували заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза (зараз перебуває в СІЗО), 7 лютого - Ескандера Кантемірова (відпустили на поруки 6 квітня), 18 лютого - Ескендера Емірвалієва (відпустили на поруки 17 квітня). 11 березня затримали Талята Юнусова (перебуває в СІЗО). 17 квітня - Алі Асанова (перебуває в СІЗО). 21 квітня затримали оператора телеканалу ATR Ескендера Небієва (перебуває в СІЗО).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram