ГоловнаПолітика

Порошенко запевнив у невідворотності покарання вбивць офіцера СБУ

Винних не захистять ані дах держслужбовців, ні мандат нардепа

Порошенко запевнив у невідворотності покарання вбивць офіцера СБУ
Фото: www.dyvys.in

Президент Петро Порошенко заявив, що винні у вбивстві офіцера СБУ Віктора Мандзіка у Волновасі не уникнуть відповідальності.

"Від покарання і відповідальності не захистять ані дах держслужбовців, ані мандат нардепа, ані так звані кишенькові армії, якими деякі намагалися лякати", - сказав він, виступаючи на урочистих заходах з нагоди Дня СБУ.

При цьому Порошенко, говорячи про вбивць Мандзіка, обмовився, назвавши їх "бандерами", але відразу виправився і сказав, що вони бандити.

Нагадаємо, 21 березня у Волновасі застрелили офіцера СБУ. Його вбили при спробі затримання трьох фур з контрабандою, які намагалися переправити на територію так званої ДНР.

За підозрою у причетності до злочину затримали близько 10 осіб, частина з яких, як визнала Дніпропетровська ОДА, раніше проходили службу в батальйоні "Дніпро-1". Ім'я підозрюваного, який безпосередньо натиснув на спусковий гачок, - Денис Гордєєв. Він є помічником нардепа Андрія Денисенка, близького до губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського.

Глава СБУ Валентин Наливайченко заявив, що злочинне угруповання отримувало підтримку і фінансування з боку чиновників Дніпропетровської обласної держадміністрації, у тому числі заступників губернатора Геннадія Корбана і Святослава Олійника. Денисенко ж, як заявляв раніше Аваков, намагався чинити тиск на слідство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram