ГоловнаПолітика

На Гончаренка хочуть "повісити" криваві події в Одесі 2 травня (оновлено)

Нардепа доправили у відділення поліції

На Гончаренка хочуть "повісити" криваві події в Одесі 2 травня (оновлено)

Депутата Верховної Ради України Олексія Гончаренка затримано в адміністративному порядку в Москві під час жалобної ходи. Затримано за непокору законним вимогам співробітників поліції. Його доправили у відділення поліції.

Про це повідомили у Слідчому комітеті РФ, зазначає "Интерфакс".

"Олексій Гончаренко допитується у справі про злочини проти російського громадянина під час трагічних подій в Одесі", - повідомили в СКР.

У відомстві зазначили, що "слідчий Головного слідчого управління СК Росії, який розслідує кримінальну справу, порушену за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 30, ч. 1 ст. 105, п. "З" ч. 2 ст. 117 КК РФ про замах на вбивство і катування громадянина Російської Федерації під час трагічних подій в Одесі 2 травня 2014 року, прибув у відділення поліції, де допитують Гончаренка за обставинами кримінальної справи".

Раніше про те, що Гончаренко може стати фігурантом порушеної в РФ кримінальної справи у зв'язку з подіями в Одесі, повідомляли джерела агентства.

Як повідомляли, депутата Верховної Ради Гончаренка затримали на жалобній ході в пам'ять про Бориса Нємцова в неділю в центрі Москви.

Нагадаємо, під час масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року загинули 48 людей і постраждали понад 200. Більшість загинули в Будинку профспілок під час пожежі. Наприкінці жовтня минулого року Слідчий комітет Росії порушив справу про загибель росіянина під час травневих подій в Одесі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram