ГоловнаПолітика

Депутатам роздали біографію кандидата в міністри зі згадкою про кримінальну справу

Вощевського на посаду віце-прем'єра висунула Радикальна партія Олега Ляшка

В офіційній біографії кандидата на посаду віце-прем'єра Валерія Вощевського написано, що на нього було відкрито кримінальну справу за "спробу викрасти "Шляхове ремонтно-будівельне управління". Інцидент стався під час презентації кандидатів на пленарному засіданні парламенту.

"2005-2006 рр. і 2008-2010 рр. - голова правління ВАТ "ДАК "Авомобільні дороги України", під час керівництва ДК намагався вкрасти ДП "ШРБУ №100" ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги України". Було порушено кримінальну справу", - йдеться в біографії, фото якої опублікував колишній журналіст, нині народний депутат Мустафа Найєм.

Вощевський був керівником "Укравтодору" при Януковичу, але керував ним тільки два місяці (17.03.2010-17.05.2010).

Питання про кримінальну справу в парламенті порушив депутат Мустафа Найєм. Вощевський відповів, що "жодного випадку" в його житті, "який би можна було охарактеризувати як спробу вкрасти, не було" і ця ситуація - це провокація.

На питання, чи правда, що у Вощевського є громадянство Мальти, він заявив, що "ніякого іншого громадянства, крім українського, ніколи не мав".

Вощевський також нагадав, що коли в 2010 році за квотою "Блоку Литвина" його було призначено головою "Укравтодору", то "вже через тиждень мені з АП Януковича подзвонили і почали вимагати піти".

"Я відмовився, і вже через тиждень на мене завели справу. Її закрили потім, бо вона не мала підстав", - заявив Вощевський.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що роздана біографія - це провокація, а спікер Володимир Гройсман пообіцяв з'ясувати це.

Згодом стало відомо, що конфуз стався через те, що при підготовці біографії використовували матеріал з відкритої електронної енциклопедії "Вікіпедія".

Нагадаємо, Вощевського разом з іншими 16 кандидатами внесено до списку претендентів на міністерські посади, які мають голосувати пакетом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram