ГоловнаПолітика

У Лазоришинця знайшли приватну клініку, аптеку і їдальню в інституті Амосова

Журналісти знайшли бізнес голови МОЗ

У Лазоришинця знайшли приватну клініку, аптеку і їдальню в інституті Амосова
Фото: kmu.gov.ua

Сім'я в.о. міністра охорони здоров'я Василя Лазоришинця пов'язана з приватною клінікою, аптекою та їдальнею на території Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова в Києві.

Про це пишуть "Наші гроші".

Приватна "Клініка нових технологій" заснована у 1997 році, вона знаходиться на третьому поверсі державного інституту й обслуговує іноземців. "Основне призначення цієї клініки - обслуговування іноземців. Для того, щоб відокремити потоки наших громадян, які платять податки в бюджет, та іноземців, які цього не роблять, щоб не було жодної плутанини, створили цю клініку", - пояснив директор клініки Юрій Сьомушкін.

Співвласником лікарні є Тетяна Лазоришинець, дружина в.о. міністра. При цьому сам чиновник у коментарі журналістам заявив, що ні йому, ні його дружині клініка не належить.

На території інституту також розташована аптека "ЮМЕД", заснована центром "Дитя і серце". Раніше співвласником цієї компанії був Лазоришинець, зараз - його дочка Леся. "ЮМЕД" належить їдальня в інституті Амосова.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Арсеній Яценюк хоче бачити Лазоришинця міністром у новому Кабміні. При цьому громадські організації пропонують призначити главою МОЗ колишнього голову Державної служби з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, екс-радника міністра охорони здоров'я Володимира Курпіту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram