ГоловнаПолітика

Коаліція має запропонувати склад Кабміну до 1 грудня, - БПП

Програма мінімум першого засідання Ради у четвер - це формування фракцій і коаліції

Коаліція має запропонувати склад Кабміну до 1 грудня, - БПП
Фото: klichko.org

До 1 грудня коаліція має сформувати всі робочі органи Верховної Ради і запропонувати склад уряду.

Про це заявив обраний до ВР від "Блоку Петра Порошенка" депутат Павло Розенко, повідомляє офіційний сайт партії.

"Програма мінімум першого пленарного засідання новообраної Верховної Ради в четвер (27 листопада, - ред.) - це проходження всіх юридичних процедур, формування фракцій, коаліції. Тільки ці кроки дадуть можливість старту офіційних переговорів з формування комітетів і уряду в цілому", - розповів депутат.

Водночас Розенко не виключив, що керівництва Верховної Ради не оберуть на першому засіданні парламенту.

"До виборів спікера Верховна Рада має пройти чималий шлях роботи. Якщо згадати всі попередні скликання парламенту, ніколи голова Ради не обирався відразу ж на першому засіданні. Є конституційна процедура, яку всі народні депутати мають строго дотримати, щоб не виникало питання про легітимність чи нелегітимність обрання нового керівництва Верховної Ради".

Разом з тим Розенко нагадав, що президент України Петро Порошенко і учасники майбутньої коаліції висловлювалися за те, щоб до 1 грудня було сформовано робочі органи Верховної Ради, а коаліція запропонувала свій склад Кабінету міністрів.

Нагадаємо, партія "Об'єднання "Самопоміч" пропонує учасникам майбутньої коаліції розглянути кандидатуру колишнього голови Держслужби з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, екс-радника міністра охорони здоров'я Володимира Курпіту на посаду міністра охорони здоров'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram