ГоловнаПолітика

Луценко: Блок Порошенка не проти залишити Яценюка прем'єром

Від лідера "Народного фронту" вимагають бути готовим до реформ

Луценко: Блок Порошенка не проти залишити Яценюка прем'єром
Фото: Макс Левин

Лідер партії "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко заявив, що БПП не проти повторного призначення Арсенія Яценюка прем'єром.

Про це він сказав у штабі БПП, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Щодо коаліції: питання коаліції не зводиться до прем'єра, воно зводиться до європейського курсу реалізації реформ. Буде формування команди професіоналів, а не торгів за те, хто яке місце займе", - сказав він.

Луценко додав, що питання прем'єра обговорюватимуть на переговорах партій, які створять коаліцію. "Я не є тією людиною, яка визначить прем'єра. Понад те, я не думаю, що президент теж є такою людиною", - підкреслив він.

"Наша коаліційна угода передбачає чіткий календарний план реформ. Особисто я вважаю Яценюка дуже грамотною людиною і прем'єром, але все залежить від того, чи готовий він реалізовувати реформи у стислий термін. Якщо він на це готовий - проблем, упевнений, не буде", - сказав він.

Нагадаємо, що "Народний фронт" проводив передвиборчу кампанію під гаслом того, що якщо його не підтримають, Арсеній Яценюк не залишиться прем'єром. За даними екзит-полів, НФ впевнено посідає друге місце на виборах, поступаючись БПП лише кількома процентними пунктами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram