ГоловнаПолітика

Росія активізувала перекидання військ і техніки на Донбас

Увечері 21 жовтня в Амвросіївку прибула велика військова колона

Росія активізувала перекидання військ і техніки на Донбас
Архив
Фото: informator.lg.ua

Активізувався процес перекидання з Росії на територію Донбасу озброєння, особового складу і військової техніки для поповнення угруповань російсько-терористичних військ.

Про це пише координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук у своєму "Фейсбуці".

Зокрема, ввечері 21 жовтня до Амвросіївки Донецької області з території Росії прибула колона військової техніки і близько 500 осіб у військовій формі російського зразка без розпізнавальних знаків. У складі колони був автотранспорт, а також близько 50 танків і БТР. Частина колони залишилася в Амвросіївці, частина (близько 300 осіб і 30 одиниць техніки) попрямувала в бік Комсомольського.

Також група ІО відзначає поповнення особовим складом і озброєнням (переважно артилерією) угруповань російсько-терористичних військ, які діють на Волноваському напрямку.

Бойовикам у районі Дебальцевого налагоджено систему прямого постачання озброєннями, боєприпасами, ПММ, медикаментами і продовольством з Росії. Раніше керівництво "ДНР"

розподіляло ресурси для цих угруповань.

Різко зросла кількість танкових екіпажів з-посеред бойовиків з Донбасу, які проходять підготовку на базі навчального табору в районі Ростова-на-Дону (Росія).

Нагадаємо, за даними ІО, керівництво "ДНР" очікує "широкомасштабного наступу" українських військ після проведення в Україні парламентських виборів. Під цим приводом багатьом організаціям і установам запропоновано провести "мобілізаційні заходи". Паралельно в Донецьку проводиться черговий етап примусової "мобілізації" населення в лави "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram