ГоловнаПолітика

Ходорковський заявив, що не віддасть Крим як президент Росії

Проблема Криму тепер на десятиліття, вважає опозиціонер

Російський опозиціонер Михайло Ходорковський заявив, що не повертатиме Україні анексований Крим у разі обрання президентом Росії.

Про це він написав у Twitter.

"Для Росії важлива Росія, а не Крим. Істерика закінчиться - всі зрозуміють. А проблема Криму тепер на десятиліття", - повідомив Ходорковський.

На запитання під цим повідомленням, чи "віддасть" він Крим, якщо стане президентом, Ходорковський написав: "Відповідаю прямо: я - ні. Проблема Криму на десятиліття. Шлях через розмивання кордонів у Європі, через муніципалізацію. Я не доживу".

Раніше російський опозиціонер Олексій Навальний заявив, що анексований Крим "залишиться частиною Росії і більш ніколи в найближчому майбутньому не стане частиною України".

Відповідаючи на запитання, чи намагатиметься він повернути Крим Україні, якщо стане президентом РФ, політик заявив: "Крим - це що, бутерброд з ковбасою, щоб його туди-сюди повертати?"

Нагадаємо, так званий "референдум" про статус регіону відбувся у Криму і Севастополі 16 березня. Згідно з "офіційними" даними, за входження Криму до складу Росії в республіці проголосували 96,77% виборців, у Севастополі - 95,6%. При цьому згодом рада з прав людини при Путіні визнала, що явка і результати референдуму в Криму дуже завищені.

Генеральна Асамблея ООН 27 березня ухвалила резолюцію на підтримку територіальної цілісності України в її кордонах, визнаних міжнародним співтовариством.

Верховна Рада України від 15 квітня прийняла закон, згідно з яким Крим і Севастополь було оголошено окупованими Росією територіями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram