ГоловнаПолітика

ОБСЄ знайшла докази, що малайзійський лайнер збили бойовики

Президент організації вимагає покарати винних

ОБСЄ знайшла докази, що малайзійський лайнер збили бойовики
Илкка Канерва
Фото: www.kansanuutiset.fi

За інформацією ОБСЄ, вже є переконливі ознаки того, що катастрофу малайзійського лайнера в Донецькій області могла викликати ракета, запущена з контрольованих повстанцями районів.

"Швидке, ретельне міжнародне розслідування необхідне, щоб визначити точні обставини аварії та залучити винних до відповідальності. Разом з тим вже є явні ознаки того, що ракета, запущена з контрольованих повстанцями районів, могла викликати цю катастрофу. У такому разі не викликатиме сумнівів, що сторони, відповідальні за незаконні поставки військової техніки і зброї в Східну Україну, ті, хто прямо або опосередковано ставлять під сумнів владу українського уряду на власній території, несуть кінцеву відповідальність", - заявив сьогодні президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Ілкка Канерва, повідомляє РБК-Ураїна з посиланням на прес-службу асамблеї.

При цьому він повторив свій заклик до беззаперечного припинення вогню, а також закликав уряди Росії та України зробити все, що в їхніх силах, для деескалаціі ситуації. Також Канерва закликав український і російський уряди заручитися повною підтримкою ОБСЄ в цей критичний момент.

Окрім того, він висловив від імені ОБСЄ співчуття сім'ям і близьким загиблих, а також урядам країн, чиї громадяни загинули.

Нагадаємо, що Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", який здійснював рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, збили вчора на території України в районі населеного пункту Грабове в Донецькій області. Унаслідок авіакатастрофи загинули всі 298 осіб, які перебували на борту.

Як повідомляє CNN з посиланням на інформоване джерело в Пентагоні, Boeing 777, за попередньою оцінкою американської розвідки, збили бойовики ДНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram