ГоловнаПолітика

Ставицький отримав ізраїльське громадянство, - джерело

Екс-міністр енергетики перебуває на території цієї країни

Ставицький отримав ізраїльське громадянство, - джерело
Фото: finforum.org

Екс-міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький отримав громадянство Ізраїлю і перебуває на території цієї країни.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на джерело в ізраїльських дипломатичних колах.

За даними джерела, отримання Ставицьким першого ступеня ізраїльського громадянства стало можливим завдяки його корінню: одна з бабусь Ставицького була єврейкою.

Ставицького вважають бізнес-партнером сім’ї екс-президента Віктора Януковича. Коли Едуард Ставицький був міністром, він регулярно супроводжував президента в поїздках на Афон, неодноразово ночував у монастирях і навіть носив оберіг, який подарували афонські старці.

Як відомо, в Україні екс-глава Міненерго оголошений у розшук. Ставицький фігурує у кримінальній справі щодо осіб з числа вищого керівництва держави за статтями "присвоєння, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах", а також "легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом".

Раніше повідомлялося, що при обшуку місць проживання екс-міністра енергетики правоохоронці вилучили 4,8 млн доларів і 42 кг золота.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram