ГоловнаПолітика

Лавров поскаржився головам МЗС Німеччини та Франції на пікет російського посольства

У Франції пообіцяли відреагувати на подію

Лавров поскаржився головам МЗС Німеччини та Франції на пікет російського посольства
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров поскаржився головам МЗС Німеччини та Франції Франкові-Вальтеру Штайнмайєру і Лоранові Фабіусу на протест біля посольства РФ у Києві.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС РФ.

Під час телефонної розмови з головою МЗС Німеччини Сергій Лавров висловив особливе занепокоєння у зв'язку з "нападом" на російське посольство в Києві та реакцією на це західних партнерів, які відмовилися засудити цей акт у рамках Ради Безпеки ООН.

Водночас голова МЗС Росії і міністр закордонних справ Франції обмінялися думками з питань, пов'язаних з роботою в Раді Безпеки ООН над проектом резолюції, що спрямована на сприяння врегулюванню кризи в Україні. Також Сергій Лавров висловив обурення бездіяльністю української влади, що допустила безчинства перед посольством Росії у Києві. Лоран Фабіус відповів, що французька сторона має намір зробити відповідну заяву у зв'язку із цим.

Нагадаємо, в суботу вдень біля російського посольства почалася акція протесту: люди закидали будівлю яйцями, камінням, вибуховими пакетами, перевернули і розгромили автомобілі дипломатів, зірвали російський прапор. Мітингувальники зажадали від російських дипломатів виїхати з України, а від РФ - визнати агресію проти України. Облога почалася як відповідь на теракт луганських бойовиків, які вночі збили військовий літак Іл-76 із 49 людьми на борту.

В українському МЗС заявили, що обурення протестувальників біля посольства Росії в Києві було використано для спроб провокаційних дій. Кількох активістів, які напали на посольство, затримали.

Сьогодні США засудили напад на посольство Росії, а от Рада Безпеки ООН не засудила пікет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram