ГоловнаПолітика

Порошенко ініціює тимчасове припинення вогню на Донбасі

РНБО запускає мирний план президента

Порошенко ініціює тимчасове припинення вогню на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко пропонує тимчасово припинити активні бойові дії на сході України.

Про це він заявив, відкриваючи засідання Ради національної безпеки і оборони, пише РБК-Україна.

"За рішенням РНБО, сьогодні почне діяти мирний план президента. Буде запропоновано припинення вогню як початок мирного плану Президента. Я сподіваюся, що це відбудеться вже цього тижня. Час дії припинення вогню буде обмежено. Нам не потрібно втягуватися в затяжний переговорний процес. Левова частка цього мирного плану викладена в моїй інавгураційній промові", - сказав він.

"Українські новини" повідомляють, що єдиним фактором стримування для українських військових, щоб припинити вогонь, на думку Порошенка, є те, що зараз кордон із Росією ще повністю не перекрито. Він повідомив, що наразі сили антитерористичної операції взяли під свій контроль 250 км кордону з Росією, очікується, що повністю кордон перекриють до кінця тижня.

Тож Президент упевнений, що тимчасове припинення вогню відбудеться вже до 23 червня.

Нагадаємо, під час своєї інавгураційної промови Порошенко закликав усіх жителів Донбасу, хто взяв зброю в руки, скласти її. За це він пообіцяв звільнити від кримінальної відповідальності всіх, хто під час бойових дій не вбивав українських солдатів і мирних громадян.

При цьому президент пообіцяв створити контрольований коридор для відходу в Росію іноземних найманців, які діють на Донбасі.

Водночас Президент запевнив, що мирного діалогу з терористами на кшталт "Стрєлка" чи "Бєса" не буде.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram