ГоловнаПолітика

Прокуратура подала апеляцію на рішення суду про звільнення Лозінського

Прокуратура вважає, що в суді не доведено, що захворювання засудженого становлять загрозу його життю

Прокуратура подала апеляцію на рішення суду про звільнення Лозінського
Фото: tsn.ua

Прокуратура Київської області внесла апеляційну скаргу на рішення Бориспільського міжрайонного суду про дострокове звільнення з тюрми колишнього депутата Верховної Ради Віктора Лозінського, засудженого за вбивство. Про це сказано в повідомленні прес-служби відомства.

Прокуратура вважає таке рішення суду незаконним у зв'язку з тим, що в суді не доведено, що захворювання засудженого, зазначені в медичній документації, становлять загрозу його життю і роблять неможливим подальше перебування в місцях позбавлення волі.

Також суд не задовольнив клопотання прокуратури про виклик до суду експертів, які могли б надати додаткові пояснення про стан здоров'я Лозінського і можливість його лікування в колонії.

Окрім того, прокуратура вважає, що виправний заклад незаконно випустив засудженого, оскільки державне обвинувачення у встановлені законом терміни внесло апеляцію, значить, рішення суду не набуло чинності.

За вказаним фактом прокуратура області почала провадження щодо посадових осіб Бориспільської виправної колонії №119 за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу (службова недбалість).

Нагадаємо, 11 червня Пенітенціарна служба підтвердила, що Віктор Лозінський достроково вийшов з в'язниці за станом здоров'я.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вимагає притягнути до відповідальності всіх осіб, через дії або бездіяльності яких стало можливим звільнення Лозінського.

Як відомо, у 2010 році Лозінського засудили до 15 років ув'язнення за вбивство жителя Голованівського району Кіровоградської області Валерія Олійника, яке сталося на території мисливських угідь. Пізніше термін ув'язнення скоротили до 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram