ГоловнаПолітика

Радник Авакова: вантажівки з бойовиками знищуватимуть із повітря

Антон Геращенко заявляє, що бойовиків через кордон переводять за гроші

Групи машин зі зброєю та бойовиками, котрі готуються до перетину кордону з боку Росії, будуть знищувати з повітря. Про це заявив радник голови МВС України Антон Геращенко в інтерв'ю російському каналу "Дождь", коментуючи плани запобігання контрабанді зброї та бойовикам із Росії, повідомляє УНІАН.

"Я думаю, протягом найближчих декількох тижнів уже таких ситуацій (із масовим переходом озброєними бойовиками кордону - Ред.) не буде. Крім того, можу сказати, що групи машин будуть знищувати з повітря, якщо вони будуть перетинати українську територію", - сказав Геращенко.

Так, за словами Геращенка, кордон Росії й України фактично встановлено не було - "не встановлено стовпів із колючим дротом, у нас не встановлено інших споруд, які перешкоджали б переходу".

Крім того, бойовиків через кордон переводять за гроші, вважає радник міністра.

"Згадайте, коли у 95 році Шаміль Басаєв дістався до Будьонівська. Тоді він чесно сказав, що міг би доїхати і до Москви, але гроші закінчилися. Тому були випадки продажності з боку співробітників правоохоронних органів. Ми з цим боремося. Це непростий процес, але все одно ми переможемо", - підсумував він.

Тим часом Юрій Луценко повідомляє у Facebook, що кордон перетнули 15 вантажівок із терористами, оскільки прикордонники покинули застави в Луганській області.

"За останню добу прикордонники покинули застави на ділянці 130 км завдовжки в Луганській області. За ніч через цей пролом вже в'їхали 15 КамАЗів із терористами. Уже сьогодні вони прийдуть на допомогу бандугрупованню в Донецькій області, проти яких ведеться АТО", - зазначає Луценко.

Нагадаємо, сьогодні прес-служба Луганської регіональної торгово-промислової палати повідомила, що в Луганській області закрито прикордонні пункти пропуску (ПП) "Должанський" і "Червоний Партизан" у зв'язку відсутністю там прикордонників.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram