ГоловнаПолітика

Батальйон "Донбас" набрав 300 нових добровольців

За словами командира, значна частина батальйону вже готова підписати контракт із Нацгвардією

У новий резервний підрозділ батальйону "Донбас" набрали вже 300 добровольців.

Зараз вони проходять навчання на базі під Києвом, повідомляє прес-служба Нацгвардії.

"Зараз підрозділ налічує близько 300 осіб віком від вісімнадцяти до п'ятдесяти п'яти років. Тільки за 1-2 червня до його лав вступило понад 100 добровольців, 40 із яких - активісти Майдану. Близько 40% батальйону - колишні військові, більш ніж половина пройшли гарячі точки. Це стає особливо помітно за результатами навчальних стрільб зі стрілецької зброї та гранатометів", - йдеться в повідомленні.

Фото: http://vv.gov.ua

За словами командира батальйону Семена Семенченка, значна частина батальйону вже готова підписати контракт для перебування у військовому резерві Нацгвардії: "Зараз формується військовий підрозділ нового типу, тож і методи роботи кардинально змінено. По-перше, проведення спеціальної перевірки і проходження особовим складом медичного огляду максимально прискорено. По-друге, відбір у батальйон здійснює безпосередньо його командування з урахуванням особистих якостей кожного кандидата й особливостей завдань, покладених на батальйон.

Фото: http://vv.gov.ua

Семенченко зазначив, що до основних напрямів діяльності батальйону належатимуть розвідка, протидиверсійні і протиштурмові операції, участь в охороні державних кордонів від груп диверсантів і терористів.

"Набір у батальйон проводять доти, поки кількість добровольців не сягне 500 осіб. Бійці пройдуть суворий відбір, що ґрунтується на військовому досвіді, фізичній підготовці та почутті патріотизму. Отже, третій батальйон спецпризначення складатиметься із 360 осіб. Інші ж увійдуть до складу 24 батальйону територіальної оборони Луганської області або 4 резервного батальйону Нацгвардії", - зазначив командир.

Нагадаємо, добровольчий батальйон "Донбас", яким командує Семенченко, увійшов до складу Національної гвардії України. Рішення про формування резервного батальйону Нацгвардії ухвалив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Варто також зазначити, що 1 червня Семенченко на Майдані Незалежності в Києві зібрав 4 автобуси добровольців для вступу до лав батальйону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram