ГоловнаПолітика

Порошенко 7 червня представить план врегулювання на Донбасі

Президент згоден на децентралізацію, амністію і місцеві вибори

Порошенко 7 червня представить план врегулювання на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Новообраний президент Петро Порошенко обіцяє презентувати план мирного врегулювання ситуації на сході України під час інавгурації, яка відбудеться 7 червня.

Про це він сказав після зустрічі з президентом США Бараком Обамою у Польщі.

"На самому початку, з першого дня після інавгурації, ми готові представити план мирного врегулювання ситуації на сході, і ми думаємо, що наступні кілька днів будуть дуже важливими, критичними для української історії і перспектив", - зазначив Порошенко.

На прес-конференції у Польщі Порошенко повідомив, що представить свій план під час інавгурації 7 червня.

"Я не буду зараз розкривати деталі нашого плану, але ми зараз обговорюємо його на рівні керівництва країн ЄС і остаточне завершення цього відбудеться у Нормандії. На інавгурації, 7 червня, цей план буде презентовано під час мого виступу в парламенті", - зазначив він.

При цьому Порошенко, відповідаючи на питання іноземних журналістів, уточнив, що план буде включати децентралізацію влади, амністію для тих людей, які не вчинили злочинів і створення умов для місцевих виборів.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявляв, що одним з перших його кроків на посаді президента буде пропозиція жителям Донбасу обрати на легітимних виборах місцеву владу, яка б їх представляла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram