ГоловнаПолітика

Сьогодні Рада має намір розглянути призначення віце-прем'єра

Також Рада спробує змінити двох членів ЦВК

Сьогодні Рада має намір розглянути призначення віце-прем'єра
Фото: Макс Левин

Верховна Рада на пленарному засіданні у вівторок, 1 квітня, має намір розглянути зміну двох членів Центральної виборчої комісії та призначення віце-прем'єра.

Про це йдеться в порядку денному засідання парламенту.

Зокрема, Рада має намір розглянути проекти постанов №№4562-4565, якими пропонують достроково припинити повноваження членів ЦВК Юрія Донченка та Олександра Копиленка і призначити замість них Катерину Березюк та Олега Діденка, а також проект постанови №4577, яким передбачено призначити Леоніда Козаченка на посаду віце-прем'єр-міністра.

Окрім того, парламент має намір розглянути проект постанови про призначення членів ради Національного банку, у другому читанні - законопроект №2664, який прописує зміни до процедури проведення місцевих виборів.

У першому читанні Рада має намір розглянути законопроект №4526 про амністію у 2014 році, а також №4491, що передбачає додаткове фінансування національної оборони держави під час підготовки до збройного захисту, захисту у разі збройної агресії або збройного конфлікту за рахунок благодійних внесків фізичних і юридичних осіб.

Також парламент має намір розглянути законопроект №4524, яким запропоновано посилити кримінальну відповідальність за злочини проти засад національної безпеки України.

Нагадаємо, 28 березня Рада не змогла прийняти деякі із зазначених законопроектів через брак голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram