ГоловнаПолітика

Рада розпустила парламент Криму

За - 278 голосів

Рада розпустила парламент Криму
Парламент Крыма
Фото: EPA/UPG

Верховна Рада ухвалила проект постанови №4461 про дострокове припинення повноважень Верховної Ради Криму.

За таке рішення проголосували 278 народних депутатів за мінімально необхідних 226. Інформація, хто і як голосував щодо цієї постанови, доступна на сайті ВР.

"Згідно з пунктом 28 частини першої статті 85 Конституції України, абзацу п'ятого частини першої статті 22 Конституції Автономної Республіки Крим, частини шостої статті 4 Закону України "Про Верховну Раду України Автономної Республіки Крим", з огляду на висновок Конституційного Суду України у Рішенні № 2-рп/2014 від 14 березня 2014 року у справі про проведення місцевого референдуму в Автономній Республіці Крим про порушення Верховною Радою Автономної Республіки Крим Конституції України Верховна Рада України постановляє достроково припинити повноваження Верховної Ради Автономної Республіки Крим", - сказано в постанові.

Постанова набирає чинності з моменту її ухвалення.

Рада також доручила профільному комітету (з питань державного будівництва та місцевого самоврядування) призначити позачергові вибори в Раду Криму.

Нагадаємо, 14 березня КС визнав невідповідною Конституції постанову Ради Криму "Про проведення загальнокримського референдуму" від 6 березня 2014 року.

КС визнав, що рішення кримського парламенту про проведення референдуму порушують положення ст.2, 73, 85, 92, 133, 134, 135, 137 і 138 Конституції України, також Закон "Про статус Верховної Ради Криму" і ст.18 і 26 Конституції Автономної Республіки Крим .

Також КС постановив припинити діяльність комісії Автономної Республіки Крим з проведення референдуму, припинити фінансування заходів з його проведення і знищити всі бюлетені та агітаційні матеріали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram