ГоловнаПолітика

Німеччина готова лікувати Булатова

Країна очікує рішення українського уряду

Німеччина готова лікувати Булатова
Дмитрий Булатов
Фото: Facebook / Ольга Кошеленко

Німеччина готова лікувати лідера Автомайдану Дмитра Булатова.

Така пропозиція прозвучала в Мюнхені під час зустрічі голови фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка з міністром закордонних справ Німеччини Франом-Вальтером Штайнмайєром у рамках Мюнхенської конференції безпеки, повідомив по закінченні зустрічі агентство "Інтерфакс-Україна" сам Яценюк.

"Під час зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини було заявлено про те, що Німеччина готова надати медичну допомогу і прийняти Дмитра Булатова, і така пропозиція була офіційно озвучено міністрові закордонних справ України, тому зараз Німеччина очікує рішення українського уряду", - розповів він.

При цьому Яценюк наголосив, що той факт, що "український уряд вирішив його заарештовувати, просто не вкладається ні в які слова влади, що вона готова вирішити ситуацію мирно".

Відповідаючи на запитання про терміни ухвалення рішення українським урядом щодо Булатова, політик сказав: "Що швидше, то краще. Наскільки я зрозумів, Німеччина готова зробити це не зволікаючи".

Нагадаємо, Булатов зник 22 січня. За словами друзів, його викрали невідомі в одному зі спальних районів Києва. 30 січня його вивезли в лісосмугу, де кинули. Булатов сам дійшов до найближчого села, звідки зміг зв'язатися з друзями. За попереднім діагнозом лікарів, у потерпілого виявлено численні гематоми на тілі та обличчі, а також різані рани вух.

Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі Булатова. Крім того, проти Булатова порушено кримінальне провадження за обвинуваченням в організації масових заворушень (ч. 2 ст. 294 КК, що передбачає покарання до 15 років в'язниці).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram