ГоловнаПолітика

МВС перейнявся через створення "Національної гвардії" на Майдані

Участь у воєнізованих формуваннях тягне на 8 років в'язниці

МВС перейнявся через створення "Національної гвардії" на Майдані
Фото: Макс Левин

Міністерство внутрішніх справ зазначає, що за створення воєнізованих формувань передбачено кримінальну відповідальність. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

"У засобах масової інформації з'явилися повідомлення про створення на так званому Євромайдані формування під назвою "Національна гвардія". Мітингувальники, які в нього вступили, нібито вже присягнули не українському народу, а "українській нації", - обурилося міністерство.

"До складу цього незаконного формування увійшли представники "самооборони Майдану", козаки та "Правий сектор". У повідомленнях ЗМІ висвітлюються факти організації, озброєння і тренування цих осіб з метою вчинення опору представникам влади", - йдеться в повідомленні.

МВС України закликає організаторів і учасників незаконних воєнізованих формувань припинити протиправну діяльність, оскільки, згідно зі ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України, за створення воєнізованих або збройних формувань і участь у їхній діяльності передбачено санкції у вигляді позбавлення волі терміном до 8 років. Керівництво такими формуваннями тягне за собою позбавлення волі на термін до 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram