ГоловнаПолітика

Рівненські депутати вимагають не ухвалювати закон про мови

Депутати Рівненської облради наголошують, що закон викликав глибоку тривогу у представників громадських організацій, українських письменників і поетів, представників церков.

Рівненські депутати вимагають не ухвалювати закон про мови
Фото: comments.ua

Рівненська облрада закликала спікера парламенту Володимира Литвина не підписувати мовний закон, а Президента Віктора Януковича - не допустити, щоб документ набув чинності.

За відповідне звернення проголосували 65 депутатів облради з 66 зареєстрованих у залі.

"Ми, депутати Рівненської обласної ради, висловлюємо своє обурення у зв'язку з затвердженням Верховною Радою України Закону України "Про засади державної мовної політики". Цей закон не відповідає Конституції України, не враховує зауваження Венеціанської комісії та висновку Головного експертного управління Верховної Ради України та прийнятий з грубими порушеннями Регламенту, що піддає сумніву легітимність статусу Верховної Ради України як єдиного органу законодавчої влади в Україні", - зазначено у зверненні.

Депутати зазначають, що закон про мови вже викликав глибоке занепокоєння у представників громадських організацій, українських письменників і поетів, діячів культури, представників церков. На території України проходять акції протесту.

"Не будучи спрямованим на вирішення будь-яких проблем, цей закон тільки розбурхав країну. Тому закликаємо голову Верховної Ради України Володимира Литвина не підписувати цей документ, а Президента України Віктора Януковича - не допустити, щоб він набув чинності, тим самим припинивши політичні спекуляції навколо мовного питання", - наголошено у зверненні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram