ГоловнаПолітика

Івано-Франківська облрада збирається на позачергову сесію

Депутати мають намір зібратися вже в четвер-п'ятницю.

Івано-Франківська облрада збирається на позачергову сесію
Фото: http://ivano-frankivsk.klichko.org/

Івано-Франківська обласна рада має намір провести позачергову сесію у зв'язку з ухваленням Верховною Радою закону "Про засади державної мовної політики".

"Сьогодні було дуже багато - до тридцяти дзвінків після 15:00 в обласну раду від наших депутатів із пропозицією скликати найближчим часом сесію", - повідомив у прямому ефірі на обласному телебаченні "Галичина" керуючий справами виконавчого апарату Івано-Франківської облради, голова фракції ВО "Свобода" в облраді Василь Скрипничук.

Він вважає, що таку сесію слід скликати, оскільки ухвалений мовний закон суперечить Конституції України і, за словами Скрипничука, "248 голосів - це спроба узурпації влади й узурпації влади в тому плані, щоб змінити конституційний лад без українського народу".

Відповідаючи на питання, коли можуть скликати цю сесію, керуючий справами облради заявив: "Найближчим часом, як я розумію, це може бути четвер-п'ятниця. Завтра - підготовчий день, тому що там роботи багато - 114 депутатів, і потрібно підготувати правове підґрунтя для скликання сесії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram