ГоловнаПолітика

Яценюк: влада ще має шанс зробити вибори демократичнішими

Опозиційний лідер заявив про численні порушення передвиборної гонки.

Яценюк: влада ще має шанс зробити вибори демократичнішими
Фото: Макс Левин

Вибори в Україні будуть визнані демократичними, якщо влада негайно припинить політичний тиск і переслідування.

Про це заявив лідер "Фронту змін"

Арсеній Яценюк під час прес-конференції в Миколаєві, повідомили в прес-службі партії партії.

Яценюк зазначив, що в Миколаївській області ще до початку парламентської кампанії склалася загрозлива ситуаціями з порушеннями під час виборчої гонки. Він повідомив, що робоча група Об'єднаної опозиції вже встановила 21 факт порушень у Миколаївській області.

"Це підкуп, тиск, залякування, недопуск до ЗМІ, порушення кримінальних справ стосовно ряду опозиційних політиків", - додав він.

Голова ради Об'єднаної опозиції наголосив, що влада ще має можливість зупинити політичний тиск і переслідування для того, щоб передвиборна гонка пройшла у більш-менш демократичному форматі.

"Виборів через тиск вони не виграють. І завдяки таким горе-діячам на територіях областей у нас не буде іншого виходу, крім як вимагати визнати таку виборчу кампанію недемократичною, якщо прокурори, міліціонери і слідчі будуть активними учасниками цієї виборчої кампанії", - зазначив він.

"Недемократичність виборів - це чорний квиток для Януковича і для всього його оточення", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше Яценюк заявив, що Об'єднана опозиція ініціює створення двох тимчасових слідчих комісій Верховної Ради - з питань захисту конституційного ладу та з питань розслідування фактів порушення суддями Конституційного Суду присяги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram