ГоловнаПолітика

До суду в Києві підтягуються прихильники Тимошенко

Міліція посилила охорону Вищого спецсуду.

До суду в Києві підтягуються прихильники Тимошенко
Архив

Сотні прихильників Юлії Тимошенко зібралися вранці у вівторок біля будівлі Вищого спеціалізованого суду з цивільних і кримінальних справах у Києві, де розглядатимуть касацію захисту екс-прем'єра.

Учасники акції стоять під прапорами об'єднаної опозиції. Вони одягнені у футболки з написами "Свободу Юлі!" українською та англійською мовами. Тут також розташований мікроавтобус зі встановленими на ньому динаміками, з динаміків звучать українські пісні. Уздовж тротуарів встановлено плакати з символікою партії "Батьківщина" і написами "Юлі - волю!".

Біля будівлі суду багато співробітників міліції, стоять кілька автобусів із бійцями міліцейських спецпідрозділів.

Нові колони прихильників Тимошенко під прапорами партії "Батьківщина" і під синьо-жовтими державними прапорами зараз рухаються до будівлі суду від станції метро "Арсенальна".

За словами представників "Батьківщини", вони очікують, що в приміщенні суду збереться декілька тисяч осіб.

Колони рухаються тротуарами, не намагаючись завадити руху автотранспорту. Люди йдуть мовчки.

Нагадаємо, Вищий спеціалізований суд України у цивільних і кримінальних справах 15 травня розпочав розгляд касаційної скарги захисту екс-прем'єра на рішення суду першої інстанції, проте потім розгляд було перенесено на 26 червня. Перенесення було пов'язано з відсутністю на судовому засіданні Ю. Тимошенко, а також у зв'язку з необхідністю вивчення додаткових матеріалів справи.

Тимошенко просить не затягувати з розглядом касаційної скарги, розглянути її негайно за відсутності самої екс-прем'єрки.

Унаслідок судової реформи 2010 року Вищий спеціалізований суд фактично став останньою інстанцією, його рішення оскарженню не підлягають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram