ГоловнаПолітика

У Львові опозиція провела мітинг на підтримку української мови

Учасники акції тримали в руках плакати з написами: "Русифікація - геноцид України" і "Ні омоскалюванню України".

У Львові опозиція провела мітинг на підтримку української мови
Фото: http://www.ostro.org

Близько тисячі людей провели в центрі Львова мітинг на захист української мови, організований Комітетом опору диктатурі.

Учасники мітингу зібралися біля входу до Львівської міськради на площі Ринок. Вони тримали в руках прапори "Батьківщини", "Фронту Змін", УРП, ВО "Свобода", КУН, а також плакати з написами: "Русифікація - геноцид України" англійською мовою, "Ні омоскалюванню України" і плакати з цитатами українських поетів про українську мову.

Як заявила у своєму виступі депутат Львівської облради від ВО "Свобода" Ірина Фаріон, зараз Україна пожинає плоди "ідеології толерастів", які закликали до компромісів з політиками, що виступають проти української мови й української державності.

Народний депутат від НУ-НС, який брав участь у мітингу, Андрій Парубій заявив, що сьогодні в Україні тривають не політичні дискусії, а йде вторгнення в Україну, окупація на різних фронтах.

Нагадаємо, законопроект про засади мовної політики було ухвалено в першому читанні 234 голосами.

Опозиційні депутати Верховної Ради вже заявили, що фізично протистоятимуть ухваленню в другому читанні законопроекту про мови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram