ГоловнаПолітика

У ПР виключають розірвання співпраці з євросоціалістами до виборів

Договір підписано на два роки.

У ПР виключають розірвання співпраці з євросоціалістами до виборів
Фото: http://obozrevatel.com

Угоду між Партією регіонів і європейськими соціалістами буде переглянуто після парламентських виборів у листопаді цього року.

Про це сказав заступник глави Партії регіонів, заступник голови парламентського комітету з міжнародних справ Леонід Кожара в інтерв'ю "Главкому".

"У нас договір підписано на два роки, і в самому його тексті написано, що за результатами його виконання буде розглянуто питання продовження відносин. Це буде вже після парламентських виборів у листопаді цього року", - зазначив Кожара.

Депутат зазначив що більшість членів групи виступає за продовження співробітництва з ПР, проте є й окремі представники, які хочуть його припинити.

"Є, звичайно, люди, які хочуть його припинити. Чому? Тому що в Європарламенті зараз своїх проблем дуже багато. Виходить, замість того, щоб створити більшість і вирішувати проблеми Греції, Португалії, Іспанії та Італії, через Україну зараз існують політичні розбіжності в самому Європарламенті. Деяким людям це не подобається. Вони вважають, що було б набагато легше вирішувати проблеми самого Європейського Союзу, якби української проблеми не було. Але більшість у фракції, особливо, представники Східної Європи, виступає за продовження відносин. З іншого боку, Європейська народна партія жодних юридичних аргументів ніколи не чула і не хоче чути. І в цьому теж є велика проблема", - сказав регіонал.

Нагадаємо, в травні лідер "Прогресивного альянсу соціалістів і демократів" в Європарламенті Ханнес Свобода припускав розірвання угоди про співробітництво з ПР.

Також нагадаємо, в жовтні 2010 року ПР і "Прогресивний альянс соціалістів і демократів" в Європарламенті домовилися про співпрацю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram