ГоловнаПолітика

У Сенаті США хочуть відкликати Теффта до звільнення Тимошенко

Сенат США засуджує дії Адміністрації Президента Януковича.

У Сенаті США хочуть відкликати Теффта до звільнення Тимошенко
Фото: en.wikipedia

До комітету в закордонних справах сенату США надійшов проект резолюції від сенатора Джеймса Інхофа (James Inhofe) із закликом звільнити з ув'язнення колишнього прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко.

"Сенат США засуджує дії Адміністрації Президента Віктора Януковича, спрямовані на політично мотивований висновок колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко", - зазначено в проекті резолюції, розміщеному на сайті американського конгресу.

Згідно з проектом, сенат США закликає Адміністрацію Януковича негайно звільнити Тимошенко, а також просить ОБСЄ не признавати заплановане на 2013 рік головування України доти, доки Тимошенко не звільнять.

"Сенат США наполегливо закликає Державний департамент США відкликати посла в Україні та призупинити діяльність посольства США в Києві до звільнення Ю. Тимошенко", - наголошено в проекті документа.

Окрім того, в цьому проекті резолюції сенат закликає Держдеп США видати заборону на видачу віз Президентові України В. Януковичу, генпрокурору Віктору Пшонці й іншим посадовим особам, відповідальним за ув'язнення Тимошенко, а також закликає Організацію Північноатлантичного договору призупинити дії всіх угод про співпрацю з України до звільнення екс-прем'єра.

Нагадаємо, Державний департамент США назвав найбільшою проблемою України засудження Юлії Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram