ГоловнаПолітика

Янукович наказав силовикам припинити тиск на бізнес

Керівники правоохоронних органів отримали завдання виїхати в регіони та вивчити факти тиску на місцях.

Янукович наказав силовикам припинити тиск на бізнес
Фото: Макс Левин

Президент Віктор Янукович вимагає від керівництва правоохоронних та контролюючих органів негайно припинити неправомірний тиск на бізнес.

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони Андрій Клюєв, коментуючи останні доручення президента, повідомляє прес-служба Клюєва.

За його словами, керівництво країни чудово розуміє, що значні результати дасть реформа всієї правоохоронної системи, але вже сьогодні необхідно жорстко припиняти тиск на бізнес, який часто зводить нанівець численні зусилля уряду та парламенту з дерегуляції економіки та спрощення умов ведення бізнесу.

Секретар РНБО зазначив, що керівники правоохоронних органів отримали завдання виїхати в регіони і на місцях ретельно вивчити факти неправомірної діяльності співробітників контролюючих структур, виявити і припинити порушення закону, а порушників жорстко покарати.

Має бути серйозно посилена дисципліна виконання, сказав Клюєв.

У цілому тиск на бізнес за ці роки скоротився на 5,5%. У регуляторній политиці ми значно скоротили різні дозвільні акти близько на 90%

— Віктор Янукович

Він повідомив, що Президент звернув увагу генпрокурора на важливість уважного аналізу скарг і звернень з боку представників малого і середнього бізнесу, а також на необхідність проведення спільно з представниками обласних держадміністрацій регіональних нарад з цього питання.

"Мова йде не просто про показові "чистки" в лавах правоохоронців. Президент України говорить про важливість щоденного контролю та безпосередньої участі в цьому процесі керівників силових структур", - пояснив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram