ГоловнаПолітика

Рада посилила покарання за стрілянину в населених пунктах

Законопроект схвалили 263 народних депутата.

Рада посилила покарання за стрілянину в населених пунктах
Фото: Макс Левин

Верховна Рада України (ВР) сьогодні ухвалила в другому читанні і як закон проект закону №7483 від 17 грудня 2010 р. про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення.

За відповідний законопроект проголосували 263 народних депутата з мінімально необхідних 226.

Закон посилює адміністративну відповідальність за порушення правил і порядку поводження зі спеціальними засобами активної оборони, спрямованими на поразку людини або заподіяння їй больового шоку. Зокрема, передбачається внести відповідні зміни до низки статей Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Так, згідно зі змінами, внесеними до статті 174 Кодексу України про адміністративні правопорушення, стрільба з вогнепальної чи холодної метальної зброї, пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії чи пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів в секунду в населених пунктах і в не відведених для цього місцях, а також у відведених місцях з порушенням установленого порядку, тягне за собою накладення штрафу від 10 до 15 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї та бойових припасів або без такої.

Раніше повідомляли, Україна збільшила виторг від продажу зброї у вісім разів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram