ГоловнаПолітика

Симоненко вважає бойкот України не гідним уваги

Лідер комуністів звинуватив Європу в шантажі та в корисливих інтересах.

Симоненко вважає бойкот України не гідним уваги

Лідер Компартії Петро Симоненко вважає, що Україні не варто піддаватися на "відвертий шантаж Європи щодо звільнення Юлії Тимошенко".

Про це повідомляє прес-служба КПУ.

За словами Петра Симоненка, різкі заяви лідерів низки європейських держав на адресу Президента Віктора Януковича і бойкот Ялтинського саміту – "це неповага до українського народу".

"Нам треба зараз припинити взагалі звертати увагу на такі заяви і вести, нарешті, самостійну політику - дуже жорстку, принципову позицію", - підкреслив лідер КПУ.

При цьому Петро Симоненко заявив, що його не дивує така поведінка європейських політиків, які регулярно демонструють "подвійні стандарти".

"Ми повинні пояснювати народові правду. Європа має на меті свої корисливі інтереси, а ми повинні стежити за тим, щоб кожен, кожен, хто порушив закон, відповідно відповідав, а коли йдеться про мільйонне обкрадання народу - суворо відповідав", - резюмував Петро Симоненко.

Як повідомляли, про відмову від участі в саміті заявили президенти Німеччини, Чехії, Австрії, Італії, Словенії, Естонії, Хорватії, Латвії, Болгарії та Албанії.

Водночас на саміт приїдуть президент Молдови Ніколає Тімофті, президент Словаччини Іван Гашпарович і президент Польщі Броніслав Коморовський.

Причиною бойкоту саміту вважають ситуацію із засудженням екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram