ГоловнаПолітика

Нардепам улаштували розпродаж антикваріату

Ціни на старовинні речі захмарні.

Нардепам улаштували розпродаж антикваріату
архивное фото
Фото: Макс Левин

У Верховній Раді відкрили виставку антикваріату, на якій представлено скульптури, картини і годинники XVII-XX століть, які можна купити.

Цін на старовинні речі не афішували, але за відомостями "КП в Украине", вони захмарні. Наприклад, картина польського художника Ентоні Ланжа, на якій зображено водоспад, коштує 600 тис. грн, порцелянову вазу кінця XIX століття продавали за 58 тис. грн, а за порцелянову скульптуру "Бюст дівчини" просили 88 тис. грн.

"Будь-яку річ, представлену на цій виставці, можна купити. Для цього потрібно звернутися в наш антикварний салон", - сказала представниця елітного антикварного салону.

У кулуарах Верховної Ради торгівлі не було. Депутати не продемонстрували

жвавого зацікавлення антикварними речами. Багато хто з них узагалі не ходив на виставку.

"Ще не бачив експонатів. Але можу відразу сказати, що нічого там не купуватиму. Дорого. Я живу на одну зарплату", - зізнався депутат від

фракції "БЮТ-Б" Андрій Павловський.

Солідарний з ним і "регіонал" Ярослав Сухий. Каже, мовляв, не схожий на олігарха, щоб купувати картини або скульптури за кілька десятків або сотень тисяч гривень.

Креативніше ставиться до мистецтва комуніст Євген Царьков.

"Кому потрібні ці "понти для жебраків". У нас в Одесі на Дерибасівській будь-яку картину напишуть або скопіюють за 300 гривень", - пожартував депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram