ГоловнаСвіт

США і КНДР домовилися про місце проведення другого саміту, - Трамп

Місце проведення зустрічі оголосять найближчим часом.      

США і КНДР домовилися про місце проведення другого саміту, - Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп прокоментував перемови зі спецпосланцем Пхеньяна, радником північнокорейського лідера Кім Ен Чхоль. Президент повідомив, що «це була неймовірна зустріч» і заявив, що всі учасники перемов «досягли значного прогресу», передає Голос Америки.

У Білому домі в п'ятницю випустили заяву за підсумками зустрічі Трампа з представником Пхеньяна. В адміністрації підтвердили, що другий саміт Трампа з Кім Чен Ином відбудеться вже скоро, можливо, уже наприкінці лютого. Однак США поки що не збираються скасовувати економічні санкції проти КНДР, додали в Білому домі.

«Ми домовилися про проведення зустрічі, ймовірно, вона відбудеться наприкінці лютого. Ми вибрали країну й оголосимо місце проведення саміту найближчим часом. Кім Чен Ин, так само як і я, з нетерпінням чекає саміту», - сказав Трамп.

Президент додав, що учасникам перемов вдалося добитися безлічі позитивних результатів, однак не уточнив, про що саме йдеться.

Раніше кілька видань писали, що другий саміт глав США і КНДР, найпевніше, відбудеться у В'єтнамі, влада якого підтримує добрі стосунки з обома країнами.

Напередодні було досягнуто домовленості про другу зустріч Трампа й Кім Чен Ина.

Перша в історії зустріч чинного президента США з лідером КНДР відбулася 12 червня в Сінгапурі. За підсумками зустрічі Ин і Трамп підписали документ, у якому Північна Корея підтверджує прихильність до повної денуклеаризації, а Вашингтон, своєю чергою, зобов'язується надати Пхеньяну гарантії безпеки.

Напередодні зустрічі Трамп пообіцяв "неодмінно" запросити Кім Чен Ина відвідати США, якщо перемови пройдуть добре. Кім Чен Ин, своєю чергою, запросив президента США відвідати Пхеньян і провести там другу зустріч на вищому рівні.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram